"I`ll love you to the moon and back"

Image and video hosting by TinyPic
Hvorfor skal det være negativt å bli kalt homo?

I går satt jeg og lillesøstren min og så på masterchef, og hun må ha oppfattet ordet homo. Etterpå når hun lå i senga hørte jeg at hun ropte, jeg gikk bort for å se, og da spurte hun "Mia, ka e homo?" Jeg vet jo hva det er, men hvordan forklarer man det til en 6 åring? Jeg svarte i ihvertfall at det er to gutter som er kjærester, eller at en gutt liker en annen gutt. Jeg kan se at hun tenker, og etter en stund sier hun: "Mia, din homo" hva skal man svare nå? Jeg begynner å forklare at homo er et stygt ord, og etterhvert som jeg forklarer, tenker jeg mer og mer over det jeg sa. Er det å være homo eller homofil negativt?

Jeg kom på skolen i dag og stilte det samme spørsmålet, er det negativt å bli kalt homo? Dina svarte som vanlig, like fornuftig som hun alltid pleier, "Nei, eg satt å diskutert akkurat de samme me ei anna førr nån daga sia, eg skjønn i hvertfall ikkje koffer dæ e negativt" Er det da også negativt å bli kalt hetro eller hetrofil? Det er mange som vil la dette gå inn det ene øret, og ut det andre, men hva hos dem der det blir sittende? Hva med dem som egentlig er homofile, men som ikke tør å gå ut med det fordi det blir sett ned på. En i parallellklassen min er Sebastian, en utrolig herlig gutt, som jeg tror alle blir glad i med en gang. Han er morsom, interessant og han er homo. Måten jeg fikk vite dette, var at en annen gutt gikk rundt, sa det til alle og lo. Men hvorfor lo han, var det morsomt? "Hahaha, han sebastian e blitt homo!"  Jeg er veldig heldig med tanke på at de fleste i klassen min er veldig inkluderende alle sammen, og ingen av oss var imot at han var kommet ut av skapet, men at gutten gikk rundt og fortalte det til alle var vi sterkt i mot. At folk skal le av Sebastian fordi han er homse er bare helt merkelig, og for å være ærlig, jeg er mye heller med sebastian enn alle de andre guttene på skolen min. Hvorfor er homo et ord som blir brukt i negative sammenhenger? I dagens samfunn er homo eller homse like stygt som hore. Er det rettferdig, skal dagens samfunn være sånn? Før i tiden var det negativt å være homofil, men man skulle tro at man hadde kommet seg forbi denne "barrieren" til nå, men det har de ikke. I Uganda kan man bli dømt til fengsel fordi man er homofil, og har man en dom fra før av, og blir dømt på nytt, kan man få livstid. Er ikke menneskeheten kommet lengre enn som så? 

De fleste har sikkert sett disse armbåndene, som kan bestilles på amnesty sine hjemmesider, "Love is a human right" står det på dem, hvis dette er sant, hvorfor får man da fengsel? hvorfor er det negativt? En annen jente sa "Eg synes at guttan skal ta dæ som et komplimang vesst di blir kalt homse!" mens en annen sa "hvesst nån eg kjenn hadd kalt meg homo hadd eg svart hold kjæft, mordi e homo" eller hvis han var mer seriøs "hold kjæft jævla homse" tårene presser seg på, jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, men jeg hører ordet homo veldig mange ganger i hverdagen, så er det rart at ingen reagerer? senere på statusen hadde noen kommentert "blei du kalla homo? :)" kommentaren har sikkert mange likes nå. "homo e ett ord som blir brukt masse førdi dæ e så lætt å sei." Så feil, så feil på så mange måter. 
en stund siden sist... haha♥ Men det kommer nok et "sammendrag" fra ferien, samtidig som jeg holder på å filme inn en innkjøpsvideo. spennende, ikke sant? er så fornøyd!

 


Mia Eline
Hei! Jeg er en jente født i 99, jeg blogger om alt fra a til å. Gjerne legg igjen en kommentar, eller legg meg til som venn♥


Legg meg til som venn
Arkiv


· August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013Kategorier


· 3 favorites · Anbefaling · Blogg · Fashion · Innkjøp · Inspiration · Konkurranse · Personlig · Photography · Sponset · VideobloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits