Hvorfor skal det være negativt å bli kalt homo?

I går satt jeg og lillesøstren min og så på masterchef, og hun må ha oppfattet ordet homo. Etterpå når hun lå i senga hørte jeg at hun ropte, jeg gikk bort for å se, og da spurte hun "Mia, ka e homo?" Jeg vet jo hva det er, men hvordan forklarer man det til en 6 åring? Jeg svarte i ihvertfall at det er to gutter som er kjærester, eller at en gutt liker en annen gutt. Jeg kan se at hun tenker, og etter en stund sier hun: "Mia, din homo" hva skal man svare nå? Jeg begynner å forklare at homo er et stygt ord, og etterhvert som jeg forklarer, tenker jeg mer og mer over det jeg sa. Er det å være homo eller homofil negativt?

Jeg kom på skolen i dag og stilte det samme spørsmålet, er det negativt å bli kalt homo? Dina svarte som vanlig, like fornuftig som hun alltid pleier, "Nei, eg satt å diskutert akkurat de samme me ei anna førr nån daga sia, eg skjønn i hvertfall ikkje koffer dæ e negativt" Er det da også negativt å bli kalt hetro eller hetrofil? Det er mange som vil la dette gå inn det ene øret, og ut det andre, men hva hos dem der det blir sittende? Hva med dem som egentlig er homofile, men som ikke tør å gå ut med det fordi det blir sett ned på. En i parallellklassen min er Sebastian, en utrolig herlig gutt, som jeg tror alle blir glad i med en gang. Han er morsom, interessant og han er homo. Måten jeg fikk vite dette, var at en annen gutt gikk rundt, sa det til alle og lo. Men hvorfor lo han, var det morsomt? "Hahaha, han sebastian e blitt homo!"  Jeg er veldig heldig med tanke på at de fleste i klassen min er veldig inkluderende alle sammen, og ingen av oss var imot at han var kommet ut av skapet, men at gutten gikk rundt og fortalte det til alle var vi sterkt i mot. At folk skal le av Sebastian fordi han er homse er bare helt merkelig, og for å være ærlig, jeg er mye heller med sebastian enn alle de andre guttene på skolen min. Hvorfor er homo et ord som blir brukt i negative sammenhenger? I dagens samfunn er homo eller homse like stygt som hore. Er det rettferdig, skal dagens samfunn være sånn? Før i tiden var det negativt å være homofil, men man skulle tro at man hadde kommet seg forbi denne "barrieren" til nå, men det har de ikke. I Uganda kan man bli dømt til fengsel fordi man er homofil, og har man en dom fra før av, og blir dømt på nytt, kan man få livstid. Er ikke menneskeheten kommet lengre enn som så? 

De fleste har sikkert sett disse armbåndene, som kan bestilles på amnesty sine hjemmesider, "Love is a human right" står det på dem, hvis dette er sant, hvorfor får man da fengsel? hvorfor er det negativt? En annen jente sa "Eg synes at guttan skal ta dæ som et komplimang vesst di blir kalt homse!" mens en annen sa "hvesst nån eg kjenn hadd kalt meg homo hadd eg svart hold kjæft, mordi e homo" eller hvis han var mer seriøs "hold kjæft jævla homse" tårene presser seg på, jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, men jeg hører ordet homo veldig mange ganger i hverdagen, så er det rart at ingen reagerer? senere på statusen hadde noen kommentert "blei du kalla homo? :)" kommentaren har sikkert mange likes nå. "homo e ett ord som blir brukt masse førdi dæ e så lætt å sei." Så feil, så feil på så mange måter. 
I want summer♥


wintertime isnt summertime
 

Dette inlegget var et av de første jeg skrev for ca 80 dager siden. Dette er noe utrolig personlig, og derfor velger jeg å poste det på nytt. Jeg er så utrolig glad for alle som støtter meg, skriver positive kommentarer og at dere orker å lese bloggen min. Men ikke alle har det sånn, flere som blogger får flere stygge kommentarer daglig, og dette skaper et kroppspress, et merke.  

 Kroppspress er et tema man ser mye til. Både på sosiale media, tv og i virkeligheten. Overalt på reklamer, blogger, tvprogram osv sendes bilder og videoer av tynne jenter og gutter i undertøy, lite klær eller ikke klær i det hele tatt. Dette påvirker unge jenter og gutter til å prøve å bli tynnere. Dette er ikke sundt!  På adresseavisen er det en artikkel om kroppspress, der står det blandannet at "Trening og slanking står i fokus, ikke for å få et sundt kosthold, men for å bli den tynnere versonen av seg selv."  Er dette det som er det nye? Når man er ungdom begynner kroppspresset som værst. Gutter vil ha tynne jenter med "fin" mage, og jenter vil ha gutter med six pac. Dette er ikke altid oppnåelig. Ikke for alle. For mange vil treningen for å få den fine magen eller sixpacen ha store negative konsekvenser. Disse personene kan utvikle spiseforstyrrelser, noe som kan i værstefall føre til at personen kan dø. Dette er jo selvfølgelig bare i de aller værste tilfellene, men det KAN skje!

Du har sikkert sett på Victoria Secret fashon show. Hvis du er jente da.♥ Der er det tynne modeller uten pupper og uten rompe, syltynne bein og med helt flat mage. Dette er det som unge jenter ser opp til, det er det unge jenter vil bli og gutter vil ha. Man skal tydeligvis være en size zero. Magasiner som retusherer bilder for å gjøre dem tynnere.Men finnes denne. Man skal ha store pupper og har man ikke detskal man ha silikon. og er man ikke tynn nok som 12 åring så er det anbefalt av bloggere å gå på dietter. Jeg mener at sponsore som det ikke skal sponse blogger, selv om det er en god inntektskilde. Barn helt ned til 10 års alderen leser disse bloggene, har bloggerene som forbilder og ser opp til dem. Er det fornuftig? 

Anna Rasmussen skriver på bloggen mamma til michelle i dette inlegget at, Jeg er så lei av å aldri føle meg bra nok for andre. Jeg får kommentarer på kroppen min hver eneste dag. På en uke kan jeg høre alt fra at jeg er for tykk, til at jeg er for tynn. Går det ikke ant til å være normal? Hva er forresten normal? 
Jeg har fått kommentarer på at jeg er for tykk, at folk kan se fettet tyte ut. At lårene mine er for tykke. Får man kommentarer som dette er det ikke lett å glemme. Man kan ikke altid legge de bak seg. De negative kommentarene gir ofte sterkere intrykk enn de positive. Men stå på! Husk: Du er nydelig som du er, du er perfekt! Ingen kan være som deg, og lev livet DITT ikke noen andre sitt! ♥

//Bilder fra WEHEARTIT, siste bilde av meg\\
Kom på at jeg skulle ta og finne noen bilder, noen nye og noen gamle. Og gjett om jeg lo? Haha  den første collagen er fra de siste dagene, mens den siste er 1-2 år gammel. Fikk nesten sjokk når jeg så hvor mye jeg faktisk har forandret meg! 


I miss the summertime
Jeg savner sommeren
sommerferien
sene kvelder
badeturer
softis
Hopping på trampolina
Fotballspilling i gresset i bare føtter
brunfarge
venner som jeg ikke har sett på lenge
kortspilling 
Jeg savner sommerferien 
I miss the summertime 
Vet ikke helt hvordan, men jeg har klart å bli syk. Er liksom slapp og orker ingenting, ligger å sover. så sliten. Er så sliten hele tiden, føler at jeg ikke har overskudd til noe. Vet ikke helt hva jeg må gjøre for så bli kvitt dette, eller hva jeg må gjøre for å få overskudd til å gjøre det jeg vil. Jeg vil blogge, jeg vil være med venner, men det er slitsomt for tiden. 

Setter på høy musikk, sminker meg og prøver å gjøre det jeg kan for å virke overbevisende frisk ut, men det er vanskelig. Alt er vanskelig.

Prøver så godt jeg kan.

Men jeg overlever, tror jeg (♥) livet går videre. Jeg må bare lære meg å takle det. Ta det som det kommer. 

Håper dere skjønner om bloggingen min ikke er helt på topp.

 


Mia Eline
Hei! Jeg er en jente født i 99, jeg blogger om alt fra a til å. Gjerne legg igjen en kommentar, eller legg meg til som venn♥


Legg meg til som venn
Arkiv


· August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013Kategorier


· 3 favorites · Anbefaling · Blogg · Fashion · Innkjøp · Inspiration · Konkurranse · Personlig · Photography · Sponset · VideobloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits